Call us : 2310 555 160

Προεδρικό Διάταγμα 99/2017

Προεδρικό Διάταγμα  99/2017

«Καθορισμός προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή υπηρεσίας των δήμων»

 

Εκδόθηκε το Π.Δ. 99/2017 (ΦΕΚ 141/28.09.2017 τεύχος Α’) με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) ή υπηρεσίας των δήμων.

Σύμφωνα με το Προεδρικό́ Διάταγμα, Θα υπάρξουν τρεις μεταβατικές περίοδοι για την πλήρη συμμόρφωση των δημοτικών σταθμών στις νέες προδιαγραφές ασφαλείας και κτιριακών υποδομών:

  • Η πρώτη περίοδος, μέχρι 31-07-2018, αφορά́ στην τήρηση βασικών προδιαγραφών ως προς την επικινδυνότητα του κτίριού και την ακαταλληλότητα της χρήσης του
  • Η δεύτερη, προβλέπει αποκλειστική́ προθεσμία δυο ετών για τη συμμόρφωση σε θέματα κινητού́ εξοπλισμού́ 

  • Η τρίτη, προβλέπει ορίζοντα πενταετίας για την πλήρη συμμόρφωσή τους, προκειμένου

να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες κτιριακές προσαρμογές

Η πλημμελής ή μη  συμμόρφωση στο περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος συνεπάγεται την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του σταθμού.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την  πλήρη νομική υποστήριξη του φορέα σας, για την ερμηνεία των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος, των όρων και προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των δημοτικών σταθμών καθώς και των απορρεουσών από αυτό υποχρεώσεων και έννομων συνεπειών.